A KUNG-FU ÉS MARTIAL ARTS FILMEK KIRÁLYAI!

2010. május 22., szombat

Heroes of the East 1978



Ah-To egy gazdag kínai fiatal feleségül vesz egy japán nőt. A házasság pillanatától kezdve folyamatos rivalizálás kezdődik a házaspár között, amely elsősorban a két nemzet eltérő harci küzdőstílusukat érinti. Ah-To legyőzi a feleségét, ezért a nő visszaköltözik Japánba. Ah-To, hogy visszaszerezze a feleségét, egy kihívást küld a nőnek. A japán nagymesterek viszont az ország ellen címzett párbajnak tekintik, így elküldenek 7 mestert Kínába, hogy megküzdjenek Ah-To-val. Minden egyes nap egy japán harcos ellen kell fevennie a küzdelmet a fiatal kung-fu mesternek. A legutolsó nap pedig magával Sanzoval a rettegett ninjával kell megküzdenie......immár nemcsak a felesége a tét, hanem a két ország becsülete is!

Értékelés: ****
Az első 30 perc unalmasra sikerült. Ami viszont azután jön........mestermunka. Óriási harci jelenetek és nagyszerűen prezentálja a film a kínai kung fu-t az összes japán harci stílus ellen beleértve a ninjitsut,kendot,sait,judo-t,stb. Remek film.

1 megjegyzés:

  1. Gordon Liu-t az eddig látott filmekben mindig kopaszra borotválva,általában szerzetesként láttam,emiatt számomra meglehetősen röhejes volt a sérója,és szokatlan volt ilyen ruhában látni.Mestere ez az ember a fegyverek kezelésének(is)különösen azt szeretem nézni amit a háromtagú bottal művel.

    VálaszTörlés