A KUNG-FU ÉS MARTIAL ARTS FILMEK KIRÁLYAI!

2010. november 25., csütörtök

The Brave Archer 1977




A történet a Jin és a Sung dinasztia közötti viszályok idejére kalauzolja a nézőt. Guo Jing és Yang Kang 2 lázadó gyermeke, akiknek megölik az apjukat. Jinget a egy 7 fős banda tanítja a kung fu-ra miközben Yang Kang-ot a Jin Herceg és a leendő trón örököse fogadja örökbe. Innentől kezdve felgyorsulnak az események. Jing a városban találkozik egy koldussal, Huang Rongal, akiről kiderül hogy a BarackVirág Sziget Mesterének a lánya, majd megismerkedik Hong Quigong-al is, aki a koldusklán vezetője, és akitől szintén sokat tanul. Közben feltűnik Yang Kang is aki nem éppen jó útra tért, és a Sung dinasztia megdöntésért bármit megtenne.

Értékelés: *****
Nah végre egy újabb gyöngyszem! A szereplők a legjobbak(Fu Sheng,Ti Lung,Venom Mobs,Danny Lee,stb), a harcok parádésak, a helyszínek nagyon látványosak. Amibe picit bele lehetne kötni, hogy a történet nagyon gyorsan pörög, így a nézőnek alaposan fel kell venni a ritmust. De nem nagyon akarok belekötni. Aki még nem látta, az nézze meg feltétlenül! Kihagyhatatlan!

1 megjegyzés:

  1. Na ez tipikusan az a film amit az amerikai filmeken nevelődött emberek képtelenek befogadni,érthetetlennek stb nyilvánítják.Viszont a műfaj igazi rajongói számára valóban egy igazi gyöngyszem.Készült hozzá magyar szinkron is.

    VálaszTörlés