A KUNG-FU ÉS MARTIAL ARTS FILMEK KIRÁLYAI!

2011. június 3., péntek

Five Shaolin Masters 1974




A manchuk leégetik az összes shaolin templomot, hogy megerősítsék ezzel a Quing Dinasztia uralkodóját. A shaolin templomból 5 harcos menekül meg, akik útnak indulnak, hogy egész Kínában egyesítsék a lázadókat. Azonban az egyik áruló shaolin mester Ma Fu pár kíválló machu harcossal tudja, hogy az 5 harcost meg kell állítani, és akkor óriási jutalmat kapnak az uralkodótól.Mindeközben a lázadó harcosok visszatérnek a leégetett templomba, hogy a képességeiket fejlesztve szembeszállhassanak Ma Fu-val és társaival!
Értékelés: ***
A parádés szereposztás ellenére( Ti- Lung, Chiang,Fu Sheng,Chi Kuan) sokkal jobb filmet vártam. Az első 1 óra végtelenül langyos és lassan indul be. A történet az merően egyszerű, a harcok átlagosak, és a színészek is. Akkor mégis miért érdemes megnézni? Az utolsó 25 percért mindenképpen, mert az viszont óriási harc!

3 megjegyzés:

  1. Szerintem meg haláli film volt az első perctől az utolsóig.Érdemes lenne mégegyszer megnézned,mert nagyon leértékeled.

    VálaszTörlés
  2. Az 1976-os Shaolin templom folytatása.Úgy tudom történelmileg is hiteles,valóban létezett az öt menekülő szerzetes,annyi eltéréssel hogy az egyikük nő volt.Szerintem elég jó film.Magyar szinkronnal is meg lehet nézni,címe értelem szerűen:Az öt Shaolin mester.

    VálaszTörlés
  3. Az előző hozzászóló vagyok,helyesbítek:Nem ez a folytatása az 1976-os Shaolin templomnak,hanem az ennek az előzményfilmje.

    VálaszTörlés