A KUNG-FU ÉS MARTIAL ARTS FILMEK KIRÁLYAI!

2010. szeptember 30., csütörtök

36th Chamber of Shaolin 1978




A film abban az időben játszódik, amikor a Manchuk próbálták irányításuk alá vonni Kínát. Egy cantoni iskola tanára és még jópáran a manchuk ellen dolgoznak és titkos összeesküvéseket szerveznek. Az egyik halász fia, Liu is nap mint nap látja a manchuk kegyetlenkedéseit, és amikor az apját megölik, akkor elhatározza, hogy bejut a shaolin templomba és megtanulja a kung-fut. Ehez azonban a shaolin 35 termén kell keresztülmennie. Évek alatt sikerül is neki, és megalapítja a 36. termet, amely a templomon kívülállók tanítását jelenti. Liu visszatér cantonba és felveszi a küzdelmet a manchukkal.

Értékelés: *****
Gordon Liu egyik ha nem a leghíresebb filmje. A történet magával ragad, a harcok zseniálisak, és a helyszínek, díszletek is. Egyedül a végjátékba tudnék belekötni, ugyanis az utolsó harc elég gyenge, de ez sem menti meg a filmet attól hogy klasszikus alkotásnak nevezzem és kötelező legyen minden SB és kung fu rajongónak.

1 megjegyzés:

  1. Ez az egyik legjobb SB film azok közül amiket eddig láttam.Minden szempontból nagyon tetszett. "A Shaolin 36 próbatétele"magyar címen lehet megtalálni.

    VálaszTörlés