A KUNG-FU ÉS MARTIAL ARTS FILMEK KIRÁLYAI!

2010. szeptember 8., szerda

Dirty Ho 1979



Két tolvaj,műkincs gyűjtő találkozik, és hirtelen ellenségekké válnak. Egy mérgezés folytán aztán Wang tanítványává kényszeríti Ho-t, a piti tolvajt. Közben Wangot megpróbálják megölni. Fény derül arra, hogy Wang nem egy műkincs tolvaj, hanem igazi kung fu mester, és egyben a császári trón egyik örököse a Ching Dinasztiában(ha nem tévedek), azaz a 11. herceg. A 4. herceg próbálja megöletni, hogy több esélye legyen a trónra kerülésre. De immár a komolytalan Ho is Wang mellett áll.

Értékelés: **
Komédia kung-fu elemekkel. Szóval aki véresen komoly filmre vágyik annak nem ez a megfelelő matéria. A színészi játék viszonylag jó,Gordon Liu az Gordon Liu, a harcok is jól vannak koreografálva, a történet viszont közepes. Óriási film lehetett volna belőle, ha nem viszik el komédia irányba. Sajnos így a poénok eléggé gyengék magyar szemmel nézve.

1 megjegyzés:

  1. Egyetértek a blogíróval,tényleg nagyon jó film lett volna ha komolyra írják vígjáték helyett.Így viszont csak rajongóknak ajánlott.Magyarul is megjelent:"Ho a szélhámos" címen.

    VálaszTörlés