A KUNG-FU ÉS MARTIAL ARTS FILMEK KIRÁLYAI!

2010. szeptember 30., csütörtök

Return to the 36th Chamber of Shaolin 1980




Egy cantoni ruhafestő gyárban a dolgozókat verik és a bérüket csökkentik a machu hátérrel rendelkező vezetők. Fellázadnak a dolgozók, de csak újabb verést érnek el vele. Ezért az egyikük, a szélhámos Chu-Jen elindul a shaolin templomba, hogy kung fu-t megtanulva visszavágjon a gyár vezetőinek és a manchuknak. A templom egyik megbecsült papja, San-Te befogadja Chu-Jen-t, de nem kung fu-ra tanítja, hanem felkéri a a templom teljeskörű felújjítására. Chu pár év bambusznád munka után otthagyja a szerzeteseket, és akkor jön rá, hogy miközben dolgozott, alap kung fu képességeket sajátított el. Meg is látogatja a ruhafestő gyárat.

Értékelés: ****
Folytatása az előző résznek, de annyi szerepcserével hogy San-Te szerzetest nem Gordon Liu játsza. Liu ezúttal egy újabb shaolin növendéket alakít. Újra zseniálisan. Ami nekem kicsit csalódás volt, az a komédia irányvonal, mert amíg az első rész komolyan vette a machuk-cantoniak harcát, addig ez a film sokszor átmegy komédiába. Még így is jó film, de azért az első rész színvonalát számomra nem érte el.

1 megjegyzés:

  1. Tényleg sokkal jobb film lenne ha nem erőltették volna a vígjáték vonalat.De azért Így is elég jó."Visszatérés a 36 próbatételhez"címen lehet megtalálni magyarul.

    VálaszTörlés