A KUNG-FU ÉS MARTIAL ARTS FILMEK KIRÁLYAI!

2010. szeptember 15., szerda

The Five Venoms 1978




Az 5 Méreg Házának Mestere elküldi legifjabb tanítványát, Yangot,hogy derítse ki, hogy a többi 5 tanítvány(A béka,skorpió,százlábú,gyík,kígyó) miként éli az életét valamint találja meg azt a személyt aki a Méreg Házának kincsének birtokában van. Amint a városba érkezik a kincs tulajdonosa meghal, a térképet pedig ellopják ami a kincshez vezet. Nehezíti a helyzetet, hogy Yang nem tudja, ki is az 5 Méreg Tanítvány mivel nem ismerte őket személyesen.Közben a kisvárosban egyre több furcsa dolog,korrupció történik, és a Kígyó+Százlábú a Skorpióval támogatva elég nagy bajt okoz. Yang számára egyetlen remény, ha összefog a Gyíkkal és a Békával és szembeszáll velük.

Értékelés: *****
Benne van a TOP5 SB filmben. Elég indok a megnézésre? Szerintem igen. A szereplőgárda, színészek parádésak(Venom mob team), a harcok kiemelkedőek, és a történet is viszonylag jó, fordulatokban gazdag. Én már vagy 5 ször láttam ezt a filmet, de még most sem únom. Klasszikus és kötelező!

2 megjegyzés:

  1. Erősen túlértékelt film,nem rossz,de azért annyira nem jó mint amekkora pátosz lengi körül.

    VálaszTörlés
  2. Erősen túlértékelt film,nem rossz,de azért annyira nem jó mint amekkora pátosz lengi körül."Mérges Shaolinok"magyar cimen lehet megtalálni.

    VálaszTörlés